Aangekondigd: Windows 11

30-06-2021 | AARNOUDSE ICT

Afgelopen week kondigde Microsoft de nieuwe Windows-versie aan! Windows 11 wordt de opvolger van Windows 10. Na ruim 5 jaar wordt het tijd voor een nieuwe versie. Windows 11 bevat een geheel nieuw design, Android apps en nog veel meer. Wat er allemaal precies nieuw is, lees je hier.

Vernieuwingen

Na ruim 5 jaar wordt het tijd voor een nieuwe versie. Microsoft lanceert daarom Windows 11 als opvolger van Windows 10. Zo’n update neemt natuurlijk nieuwe functies en vernieuwingen met zich mee. Hier een kort overzicht van de belangrijkste vernieuwingen in Windows 11:

Geheel nieuw design
Windows 11 heeft een gloednieuw design. Een modern, fris uiterlijk. Alle hoeken van de vensters zijn afgerond. De taakbalk is naar het midden verplaatst en ook het startmenu heeft een hele make-over gehad. Ook het meldingenscherm is volledig vernieuwd.

 

Snap Layouts
Microsoft heeft een handige nieuwe functie toegevoegd. Waar je vroeger je programma’s moest schalen om ze naast elkaar te zetten, zit in Windows 11 deze functie ingebouwd. Klik de indeling aan die jij wilt en je vensters schalen automatisch.

Vernieuwde Microsoft Store en Android apps
Tegelijkertijd met Windows 11 heeft Microsoft de hele Microsoft Store vernieuwd. Deze heeft een compleet nieuw design waardoor de gebruiksvriendelijkheid enorm wordt vergroot.
Daarnaast voegt Microsoft nog een handige nieuwe functie toe. Binnenkort kun je heel veel Android-apps op jouw Windows-apparaat gebruiken!

Nieuwe Windows Verkenner
Microsoft heeft de Windows Verkenner een volledige make-over gegeven. Het is eenvoudiger en overzichtelijk gemaakt. Alle iconen zijn vernieuwd en het menu heeft een nieuw design. Zo vind jij nog sneller je documentjes terug!

Releasedatum

De precieze datum van de lanceringsdatum is nog niet bekend, maar we weten dat Windows 11 eind dit jaar of begin volgend jaar voor de consumenten beschikbaar is. Is jouw apparaat geschikt voor Windows 11? Test het met deze tool.

Meer informatie?

Wil je nog meer weten over Windows 11? Kijk op de website van Microsoft of laat hieronder een reactie achter.

Wij houden je op de hoogte over Windows 11!

Reageren of een vraag?